Welk type Vespa kan ik huren?
Wij verhuren 50cc Vespa’s  automatisch aangedreven en zeer gemakkelijk om mee te rijden. Voor  vertrek wordt er een duidelijke persoonlijke uitleg gegeven om veilig de Vespa te kunnen besturen.

Welk rijbewijs heb ik nodig om met een 50cc Vespa te rijden?

  • Om onze voertuigen te mogen besturen dient u in het bezit te zijn van een geldig autorijbewijs B of een brommer rijbewijs en ouder dan 18 jaar. Indien 16/17 jaar dan dient er minstens 1 persoon van 25 jaar mee te rijden en mag U ook niemand achterop meenemen.
  • Afwijkingen, zoals een voorlopig rijbewijs, enzovoort, wordt door de verzekering niet toegestaan.


Moet ik zelf een helm meenemen?

Neen, we hebben alle maten van helmen in voorraad, van XXS tot XXL. Het gebruik van de helm zit in de huurprijs. Voor kinderen zijn er kinderhelmen voorzien. Uiteraard mag u ook uw eigen helm meebrengen, zolang deze gekeurd is, conform de Europese normen.

Moet er achteraf getankt worden?

  • Ja, de Vespa is bij vertrek altijd volledig volgetankt. Bij retour vragen wij dan ook de Vespa terug vol te tanken (op 200 m. van onze locatie is er tankstation). Indien wij merken dat dit niet gebeurd is, rekenen wij een extra kost van €20,-/vespa aan. Op aanvraag kunnen wij ook tanken voor u. Bij grote groepen wordt er door ons getankt en wordt dit aangerekend.


Ben ik verplicht om aangepaste of beschermende kledij te dragen?

Voor het besturen van een 50cc Vespa is er geen wettelijke verplichting voor beschermkledij. Wij raden een warm en of winddichte vest en sportieve kledij aan. Een regenjas als reserve in ons klimaat is aan te raden om als reserve mee te nemen. Bij zonnige dagen is het verstandig om zonnecrème te voorzien tijdens het rijden voelt u immers niet dat u verbrandt. Voorzie ook een goede zonnebril. Draag gemakkelijke, sportieve schoenen. Slippers, teenslippers of hoge hakken zijn onveilig om met de Vespa te rijden en daardoor ook verboden.

Kan ik mijn reservatie verplaatsen naar een andere datum bij slecht weer?

La Bella Vespa voorziet een goed-weer-garantie, wanneer de weersomstandigheden té ongunstig zijn om de route te ondernemen, kan er via mail kosteloos geannuleerd worden tot uiterlijk 18u00 op de dag voorafgaand aan de reservatiedatum. Bij reservaties met een maaltijd of overnachting kan dit tot 5 dagen voor de reservatiedatum. De reservatie blijft 12 maanden geldig.

Ik wil mijn reservatie annuleren. Kan dit?

U kan tot 14 dagen voor reservatiedatum uw reservatie annuleren. Indien u betaald betaald heeft, dan wordt dit bedrag in de vorm van een voucher (tegoedbon) terug gegeven. Deze voucher blijft geldig tot 12 maanden na de oorspronkelijke reservatiedatum. (enkel van toepassing bij particulieren)

Met hoeveel voertuigen mogen we max. in 1 groep rijden zonder begeleiding?

  • Dit kan wettelijk tot maximum 10 Vespa’s. Bij grotere aantallen voorzien wij begeleiders.
  • Indien gewenst kan de groep opgesplitst worden in kleine groepen en rijdt iedere groep met een eigen gps dezelfde route.

Hoeveel waarborg dient er voorzien te worden?

  • Voor 1 tot 2 vespa’s €250,- per vespa , 3 tot 6 vespa’s €200,- per vespa en vanaf 7 vespa’s €150,- per vespa.
  • Voor grote groepen in overleg.

Ben ik verzekerd met mijn voertuig?

Ja, een (verplichte!) Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering aan derden is inbegrepen in de prijs met een franchise van €250,-. Op aanvraag en onder begeleiding bieden wij een omnium verzekering aan. Prijs en info op aanvraag.