De Scheldevalleiroute

Halve dag (4 uur)

 

vespa rijden gent  vespa rijden gent  vespa rijden gent

 

De Scheldevallei-route, een mooie combinatie van de Leiestreek met het begin van de Vlaamse Ardennen.

Begin Uw tour langs de mooie Schelde, om zo door te rijden naar de Markt van Gavere waar het standbeeld van Valeir waakt over de markt. Vervolgens rijden we door naar Dikkelvenne waar we aan de voet staan van de Vlaamse Ardennen.

Aangekomen in Dikkelvenne, kan men stoppen om iets te eten of te drinken in eetcafé De Rotse. Hier kan men genieten van het mooie uitzicht op de Vlaamse Ardennen.

Rijdt U liever nog een stukje door, dan kunt U perfect een stop inlassen aan Ter Biestmolen. Ter Biestmolen is een brasserie met een watermolen die dateert van 1063.

We zetten onze route door richting Asper om zo door te rijden naar Mullem, een dorpje waar de tijd is blijven stilstaan met zijn huizen in de typische kleur van Mullem, .
Vanuit het bos van Nazareth, rijdt men richting Sint-Martens-Latem waar men de mooie villa’s kan aanschouwen. Sint-Martens-Latem staat ook gekend als één van de rijkste gemeentes van België.

Uiteindelijk passeren we in Sint-Martens-Latem de mooie windmolen genaamd de Koutermolen uit 1373 om zo aan het einde van de tour te komen.

         Halve dag                     Afstand 60km.       

vespa rijden gent